Royal Viking – en kongelig tjener ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
Med sine 167 centimeter høye kropp, utsmykket med vakre detaljer, er det ingen tvil om at Royal Viking fortjener sitt kongelige navn. Samtidig er den en skikkelig arbeider.
22203
post-template-default,single,single-post,postid-22203,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Royal Viking foran vindu.

Royal Viking – en kongelig tjener

Med sine 167 centimeter høye kropp, utsmykket med vakre detaljer, er det ingen tvil om at Royal Viking fortjener sitt kongelige navn. Samtidig er den en skikkelig arbeider.

Royal Viking har altså både et vakkert utseende og en effektiv forbrenningsteknikk. En egenskap som gjør at den øker trivselsfaktoren uansett hvor den står.

Det som skjuler seg bak skjønnheten

Selve modellen er 150 år gammel, men teknikken som ligger bak, er av mye nyere dato. Bak den mønstrede yttermantelen skjuler det seg nemlig en gedigen konstruksjon med moderne teknologi.

Royal Viking med fyr i ovnen.

Takket være ny teknikk og dyktig håndverk har Royal Viking en virkningsgrad på hele 80 %. Den betyr at den utnytter nesten hele vedens energipotensial. I tillegg har ovnen en stor varmeavgivende overflate som bidrar ytterligere.

Ovnen har en ekstra lang røkgassvei som gjør at ovnen tar vare på en stor del av varmen fra røkgassene. Varmen avgis dels som strålingsvarme og dels gjennom ved at luften sirkulerer mellom ovnens vegger før den strømmer ut.

Støpejernet har dessuten god varmelagringsevne som gjør at ovnen gir fra seg en lang ettervarme.

Mer enn varme

Innsiden er viktig, men for mange er utseendet vel så avgjørende for valg av ovn. En Royal Viking er som nevnt ikke bare en varmekilde. Den er et møbel og et designelement.

Brennkammeret på Royal Viking

Dessuten er den utformet med luftspylte glassoverflater som motvirker soting – og som dermed gir deg innsyn til kanskje det mest appellerende trekket ved en en vedovn: De levende flammene.

Ta kontakt på stein@kakkelovner hvis du har spørsmål angående ovnen eller ønsker å bestille.