Flammen som aldri vil slukkes ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
22049
post-template-default,single,single-post,postid-22049,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Flammen som aldri vil slukkes

De siste 150 årene har vært preget av en rasende utvikling. Vi har gått fra damplokomotiver til lyntog og fra hest og kjerre til elbiler. De fleste oppfinnelsene fra det 19. århundret er for lengst blitt museumsgjenstander. Så hva er grunnen til at støpejernsovnene fortsatt er populære i dagens moderne hjem?

Den gode varmen

Elektrisitet revolusjonerte hele vår tilværelse. Den elektriske varmen var både enklere å kontrollere og justere. Men det er noe med de viltre, varmende flammene som fortsatt gir oss mennesker en helt særegen varmefølelse som vi ikke vil gi slipp på.

Støpejern og spesielt klebersten er som skapt for å skape en slik behagelig og langvarig varme. Med en ovn kledd med klebersten drar du nytte av stenens unike evne til å akkumulere og spre varme lenge etter at flammene er slukket. På den måten kan boligen din holde på den gode varmen en hel natt.

Og skulle du ønske en stund med mer intens varme, er det bare å sette seg foran ovnen å kjenne hvordan den vedfyrte varmen strømmer gjennom kroppen – nesten som en magisk kraft.  

De forførende flammene

Det er ikke bare varmen som gir oss denne følelsen. Den hypnotiske følelsen av å fortape seg i flammene har forlokket mennesket i tusenvis av år – helt siden vi lærte å beherske ilden.

De fleste av støpejernsovnene til Josef Davidssons er derfor designet for å skape nettopp denne følelsen. Med sine store glassluker får du godt innsyn til flammene, slik at varmen ikke bare kjennes på kroppen, men sees med øynene. Lignende effekt har blitt forsøkt gjenskapt med kunstige flammer. Men ingenting kan slå den naturlige ildens skjønnhet og kompleksitet.

Det tidløse designet

Trender kommer og går. Men godt håndverk vil aldri gå av moten. Og er det noe som kjennetegner våre ovner fra Josef Davidssons, er det nettopp et gjennomgående øye for både de små detaljene og de store linjene.

Et knippe nøye utvalgte støperier – både svenske og utenlandske – arbeider sammen for å opprettholde den høye kvaliteten Josef Davidssons er kjent for. Hver del finpusses og kvalitetssikres før ovnene til slutt monteres for hånd av våre erfarne håndverkere.

Så det er kanskje ikke så rart at støpejernsovnene har overlevd helt fram til i dag. Visse justeringer er riktignok gjort – forbrenningsteknikkene er forbedret og designet forfinet. Men ovnenes særegne personlighet er fremdeles den samme.

Det er tross alt dette som kjennetegner de som makter å stå imot tidens tann. Deres evne til å tilpasse seg og samtidig ta vare på tradisjonene. Som klarer kunsten å forene det beste fra fortiden og nåtiden. Og som dermed er godt rustet for å møte en enda mer uforutsigbar fremtid.