Slik kutter du strømforbruket ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
22074
post-template-default,single,single-post,postid-22074,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Kutt strømforbruket med ved

Slik kutter du strømforbruket

Tørre somre og kalde vintre fører til høye strømregninger. Kanskje det er på tide å gjøre noe med det – en gang for alle?

Vinterens strømpriser er usedvanlig høye i år, og oppvarming av boligen er den klart største strømtyven i hjemmet ditt. Du kan derfor spare mye på å varme opp boligen din på andre måter – for eksempel med ved.

Lavere strømregning – høyere hyggefaktor

Å bytte fra elektrisk til vedfyrt varme kan virke som en stor kostnad. Det koster jo å kjøpe en ovn. Men går du for en god ovn, kjøper du den bare én gang. På lang sikt vil det derfor være en god investering, nettopp fordi den vil kutte ned på strømforbruket ditt. Det forutsetter riktignok at du velger en ovn som virkelig utnytter veden godt – og at du ikke kjøper veden din på nærmeste bensinstasjon hver gang.

Få varmen foran Royal Viking

Samtidig er det hakket hyggeligere å sitte foran en knitrende vedovn enn en varmepumpe. For eksempel foran en Royal Viking. Er du ikke enig?

Kraften i en klebersteinsovn

Kleberstein er kongen av alle steiner når det gjelder å holde på varmen. Med en klebersteinsovn kan du altså dra nytte av disse egenskapene og skape en jevn og langvarig varme i boligen. Du kan selv justere varmen ved å fyre mer eller mindre intensivt.

Hold varmen med Oden 6300

Oden 6300 er Josef Davidssons versjon av den klassiske klebersteinsovnen. Laget av 100 kilo kleber og designet i en enkel og tidløs stil, står den støtt og lenge i de fleste hjem. Utstyrt med en stor glassluke gir den i tillegg godt innsyn til flammene. Du kan få den i enten matt svart eller lys grå kleber.

Matlaging med vedfyring

Komfyren er blant de elektroniske artiklene i hjemmet ditt som bruker mest strøm. Fordelen med en vedovn er at den kan brukes både til matlaging og oppvarming. Josef Davidssons lager flere modeller som fungerer like godt som kjøkkenassistent som varmespreder.

JD 27 funker like bra til oppvarming som til matlaging

Med de nye rentbrennende ovnene JD 27 og JD 227 kan du lage middager både effektivt og energivennlig. Ovnene er utrustet med en stor stekeplate og stekeovn, i tillegg til en stor glassluke. Dermed kan du hvile øynene på flammene mens du venter på at maten blir klar, samtidig som ovnen sprer varme rundt i boligen.

Å tilbringe mørke vinterkvelder foran vedovnen gir deg altså ikke bare lavere skuldre – men også en litt lavere strømregning. Så har du allerede en ovn, bør du bruke den for det den er verdt. Har du ingen – så vet du hvor du finner oss!