Hva gjør du når strømmen går? ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
22126
post-template-default,single,single-post,postid-22126,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Når strømmen går, er en vedovn til hjelp

Hva gjør du når strømmen går?

Det meste går på skinner i dagens digitale samfunn. Du kan handle mat på nett, betale med mobilen og få helsen sjekket via en app. Og når strømmen går, kommer den relativt raskt tilbake. Men hva om den ble borte i flere dager? Hvordan skal du da varme huset og tilberede maten din?

Vær forberedt på noen strømløse dager

Lengre strømbrudd kan fort oppstå. Og siden vi er såpass avhengig av elektrisitet og digitale hjelpemidler i dag, blir vi desto mer hjelpeløse den dagen det forsvinner. Vi mener ikke at du skal forberede deg på dommedag, men det kan være greit å ha enkelte ting på stell – sånn i tilfelle. Så her har du fire enkle råd for strømløse tider.

Har strømmen gått, redder JD 227 dagen

Handle stort

Ved større strømbrudd vil butikkene bli nødt til å stenge. Det kan derfor være greit å ha et lite lager av tørrvarer og hermetikk som ikke er avhengig av kjøleskap og fryser. Å handle sjeldent og mye er i tillegg smart rent økonomisk – siden det minimerer antallet impulskjøp.

Husk vann

Vann er livsnødvendig. Når du ikke har vann i kranen, må du skaffe det fra andre steder. Er du heldig, har du kanskje en elv eller bekk innen rekkevidde. Men for de fleste er det mer praktisk å ha noen ferdigfylte vannkanner stående i hus.

Bruk batterier

Med et lager av batterier kan du holde deg forsynt med lys og lyd lenge. Med en batteridreven radio kan du få med deg hva som skjer, og med lommelykter kan du lyse opp når det trengs.

Kjøp vedovn

Elektriske varmekilder er praktiske og effektive – så lenge det er elektrisitet i veggen. Det kan derfor være lurt å investere i en vedfyrt ovn. Ikke bare for bruk i strømløse tider, men også for tider der du ønsker litt ekstra hygge.

Viking 40 funker like fint uten elektrisitet

Innlegget er basert på en artikkel publisert på josefdavidssons.se.