Hva gjør vedovnen til det beste varmealternativet? ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
Lurer du på hva som er det beste varmealternativet til ditt hjem? Vi gir deg 5 gode grunner til å velge vedovn.
22191
post-template-default,single,single-post,postid-22191,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Kjele som står på en vedfyrt ovn

Hva gjør vedovnen til det beste varmealternativet?

Lurer du på hva som er det beste varmealternativet til ditt hjem? Vi gir deg 5 gode grunner til å velge en vedovn.

Pålitelig

Hva sitter du igjen med når strømmen går? Med en vedovn vil du fortsatt ha et varmt hus og kunne lage varm mat, helt uten elektrisitet. En vedovn er pålitelig og alltid klar til å varme opp både bolig og beboere. Alt du trenger er ved og en fyrstikk.

Vedovn med fyr inni og gryte med lokk på.

Kvalitet

En vedovn er ikke et produkt du trenger å bytte ut etter et par år. Støpejern av høy kvalitet, formet av erfarne hender, gjør at våre ovner fra Josef Davidssons varer i generasjoner. Dermed kan du se på et kjøp som en investering, ikke som et forbruk.

Håndverker som bygger vedovn.

Størrelse på rommet

Det er viktig å velge varmekilde ut fra størrelsen på rommet du skal varme opp. Skal du varme opp et større rom, er det spesielt viktig å velge riktig varmekilde, slik at det ikke blir brukt for mye energi til å opprettholde varmen. Ved å velge vedovn basert på romstørrelse vil du lettere kunne tilføre rett mengde varme til rommet.

Et større kjøkken med vedovn.

Ved

Ved pleier å være lett å få tak i, og en del nordmenn har tilgang til egen ved. Vedfyring er viktig for avlastning av elektrisitetsnettet. Energiforsyningen flere steder i landet ville brutt sammen om Norge ikke hadde hatt vedfyringen i kalde vintre. Strømlinjene ville rett og slett ikke klart å overføre all ekstra nødvendig elektrisitet.

Stor stabel med ved.
Visste du at for hvert tre som hugges ned, er man pliktig til å plante et nytt?


Ekte varme

Kjenner du forskjellen på et hus som er varmet opp med ved, og et som er varmet opp med strøm? Varmen fra en vedovn beskrives ofte som ekte varme. Den typen varme du får i kroppen når du setter deg foran ovnen og kjenner strålene varme deg opp på en intens, men samtidig behagelig måte. En slik følelse kan ikke teknologien erstatte. Og det er kanskje derfor vi mennesker aldri går lei av vedfyrte flammer. 

Ved som brenner.

På tide å skaffe seg en vedovn?