Hvilken Viking velger du? ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
Våre Viking vedovner er både miljøvennlige og effektive. Her får du en oversikt over de ulike modellene og deres egenskaper.
Viking vedovn
22095
post-template-default,single,single-post,postid-22095,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Forsidebilde av Viking 40

Hvilken Viking velger du?

Viking er kongen av kjøkkenet – og kommer i mange varianter. Her får du en smakebit av alle våre Viking-ovner. Hvilken velger du?

Vi har hele fire forskjellige varianter av Viking i vårt sortiment. Og hver variant kan varieres ytterligere. De kan blant annet kobles til skorstein enten bakfra eller ovenfra, og du kan velge mellom ulike koketopper, farger og detaljer. Du og ditt kjøkken bestemmer, rett og slett.

Nye Viking 30

Til tross for navnet er Nye Viking 30, med sine intrikate detaljer, vår mest tradisjonelle Viking. Den er også den smaleste. Som navnet tilsier, er ovnen 30 cm bred – og trenger bare 5 cm brannmursplater på hver side. Den smyger seg dermed lett inn på ethvert kjøkken. Kanskje gjør den seg godt på hytta?

Bilde av Nye Viking 30

Les mer om Nye Viking 30.

Ønsker du en litt strammere variant, kan du gå for JD 320. Like smal som Nye Viking 30, men med et litt enklere og mer industrielt utseende. Den leveres med håndtak i eik, men du kan også få den med porselenshåndtak i svart eller hvit.

Bilde av JD 320

Viking 40

Viking 40 er hakket bredere med sine 40 cm. Som resten av Vikingene har den en forbrenning som er både effektiv og miljøvennlig. Dermed får du maksimalt med varme ut av veden din – i tillegg til hyggen den skaper.

Ovnen er såpass nett at den fint kan komplementeres med en elektrisk eller gassdrevet ovn på kjøkkenet ditt. For det er jo litt trivelig å lage mat med vedfyrte flammer, er det ikke?


Bilde av Viking 40 i svart

Les mer om Viking 40.

Viking 60

Viking 60 er 60 cm bred og har altså større stekeovn og brennkammer enn sine mindre slektninger. Den er som skapt for et funksjonelt kjøkken med sin heldekkende kokeplate. Platen er i tillegg løs og har derfor plass til for eksempel en wokpanne.

Hvis du ønsker en mer moderne stil, kan du få ovnen med en keramisk topp istedenfor stålplate.

Bilde av Viking 60 i hvit

Les mer om Viking 60.

Viking 75

Viking 75 er som navnet angir, en 75 cm bred vedovn og er dermed vår største modell. Den er utstyrt med et ekstra romslig ovnsrom og en ekstra stor koketopp – for enda triveligere matopplevelser.

Viking 75 kan du fint ha som eneste varmekilde på kjøkkenet, siden den har plass til flere jern i ilden samtidig. Er du glad i å lage mat til mange, og samtidig glad i å nyte lange, intime frokoster foran flammene, er dette ovnen for deg.

Bilde av Viking 75 i hvit

Les mer om Viking 75.

Vi vet at jo flere valgmuligheter du har, jo vanskeligere er det å velge. Men du kan være sikker på én ting: Uansett hvilken Viking du velger, får en tidløs, miljøgodkjent vedovn med den nyeste forbrenningsteknikken. Og det er jo godt å vite, eller hva?