Svensk håndverk – vedfyrt magi ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
21965
post-template-default,single,single-post,postid-21965,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Svensk håndverk – vedfyrt magi

I årtusener har vi mennesker forholdt oss til ved som varmekilde. Kanskje er det derfor vi kjenner en stor ro når temperaturen sakte stiger og lukten av brennende treverk brer seg i rommet. Vi kaller det vedfyrt magi.

 

SVENSK HÅNDVERK

Men magien oppstår først i Josef Davidssons hender som har produsert ovner etter samme høye standard siden 1882. Den svenske produsenten legger sin stolthet i å levere håndverk av høyeste kvalitet. 

Og når de sier håndverk, så mener de håndverk. Erfarne og dyktige håndverkere finpusser og polerer hver del før ovnene bygges opp for hånd. Ingenting overlates til tilfeldighetene.

 

«Vi har ännu inte hittat någon maskin som kan mäta seg med handens eller ögats noggrannhet och känsla. Därför byggs våra gjutärnsspisar alltjämt ihop för hand i vår fabrik, i småländska Reftele» – Mikael Anderson, VD Josef Davidssons Eftr.

 

Vårt ønske er å holde tradisjonen og håndverket levende. For å sikre kvaliteten på våre produkter arbeider vår leverandør med utvalgte svenske og utenlandske støperier.

Et stadig pågående kvalitets- og utviklingsarbeid sikrer at hver ovn er like god som forrige. Det er derfor ikke uten grunn vi sier at våre ovner kjennetegnes av svært høy håndverksmessig kvalitet.

 

VÅRT UTVALG

Hos oss finner du et bredt utvalg av Josef Davidssons ovner. 

Uansett om du leter etter en støpejernsovn til innmuring, en smal-ovn eller en frittstående støpejernsovn i retro-stil, kan du være sikker på at du finner det hos Gabrielsen. Ovnene kan benyttes til både matlaging og varmespredning – men aller helst i kombinasjon.

Her er et lite utvalg av våre modeller – fra den tradisjonelle Smålandsspisen til den moderne Viking 75.

Trykk på bildet for å lese mer om den aktuelle ovnen.

 

Resten av utvalget finner du HER.