Smålandsspisen – nostalgi i tre varianter ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
Smålandsspisen er vår leverandør Josef Davidssons første egenproduserte ovn. Såpass populær ble den at de like gjerne laget den i tre versjoner.
Smålandsspisen
22137
post-template-default,single,single-post,postid-22137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Smålandsspisen 1896 på kjøkkenet

Smålandsspisen – nostalgi i tre varianter

Smålandsspisen er vår leverandør Josef Davidssons første egenproduserte ovn. Såpass populær ble den at de like gjerne laget den i tre versjoner.

De tre variantene er 1896, 28 og Barnspisen. Bortsett fra enkelte detaljforskjeller er det omtrent bare størrelsen som skiller dem fra hverandre.

Smålandsspisen 1896 

Smålandsspisen 1896 er Josef Davidssons flaggskip og den største av de tre modellene. Nummeret har den fått fordi den har hentet inspirasjon fra en modell fra nettopp 1896.

Inspirasjonen er kanskje gammel, men teknologien på innsiden er av nyere dato. Ovnen lages i dag i et ekstra sterkt støpejernsgods. I tillegg er taket i bakeovnen dekket med en 15 millimeter tykk kleberstensplate. 

På den måten kan ovnen holde på varmen lenger, samtidig som den gjør det lettere for deg å kontrollere temperaturen. Perfekt for langtidstilberedning av late søndagsmiddager. 
 

Smålandsspisen 1896 med åpen ovnsluke.

Les mer om Smålandsspisen 1896 her.

Smålandsspisen 28

Smålandsspisen 28 er hakket mindre enn storebroren. Dermed passer den desto bedre i kjøkkenkroken på hytta eller på andre små kjøkken. 
 

Ovnstaket på modell 28 er i likhet med 1896 kledd med varmeeffektiv klebersten. I tillegg kan du få med et benstativ som kan monteres sammen med en emaljert gulvplate. Praktisk for deg som ikke har mulighet til å mure inn ovnen – eller som bare vil gi ovnen en pidestall å stå på. 

Nærbilde av Smålandsspisen 28

Les mer om Smålandsspisen 28 her.

Barnspisen

Barnspisen er miniatyrversjonen av Smålandsspisen. Til tross for det barnslige navnet er det ikke er leketøy, men en fullt ut funksjonell vedovn. En liten varmespreder og kjøkkenhjelper som får plass omtrent overalt. 

Barnspisen

Les mer om Barnspisen 28 her.

Smålandsspisen er altså tre sider av samme sak. Så uansett hva slags størrelse eller prisklasse du er på utkikk etter, bør du finne en ovn som passer.