Tre fordeler med en liten støpejernsovn ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
I ustabile tider søker vi det genuine, trygge og jordnære. Med en liten støpejernsovn fra Josef Davidssons kan du få nettopp det.
22212
post-template-default,single,single-post,postid-22212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Tre fordeler med en liten støpejernsovn

I ustabile tider søker vi det genuine, trygge og jordnære. Med en liten støpejernsovn fra Josef Davidssons kan du få nettopp det.

Ilden har alltid hatt en sentral plass i hjemmet og hjertet til mennesker. Den har gitt oss lys og varme og gjort oss i stand til å tilberede mat helt siden steinalderen. Dersom du vurderer å investere i en støpejernsovn, finnes det både store og små varianter å velge blant.

Ulike størrelser har ulike fordeler og ulemper, men i dette innlegget fokuserer vi hovedsakelig på fordelene med en liten støpejernsovn. 

Den tar mindre plass

Ikke alle har plass til en stor vedovn. Mange bor i leiligheter der hver eneste kvadratmeter må utnyttes til det fulle. Da passer det perfekt med en liten ovn som ikke tar opp større plass enn absolutt nødvendig. 

Velger du en ovn med konveksjonssider, blir heller ikke sidene så varme. Dermed kan du utnytte området rundt ovnen på en bedre måte. 

Oden med konveksjonssider
Oden 6300 med konveksjonssider.

Den gjør det ekstra koselig 

Det finnes knapt en bedre følelse enn å krype opp i sofakroken og høre lyden av de knitrende flammene, spesielt når vinteren er på sitt verste. En liten støpejernsovn produserer overraskende mye varme, dessuten er varmen både lun og langvarig. 

I tillegg vil de levende flammene – og ovnen i seg selv –  gi rommet en ekstra visuell dimensjon. Ovnene til Josef Davidssons er kjent for sitt estetiske uttrykk, enten du ønsker et moderne eller et tradisjonelt utseende.

Den hjelper deg i kriser 

Elektrisk fyring er fint. Men hva gjør du hvis strømmen går midt på vinteren? I slike tilfeller blir en støpejernsovn så mye mer enn bare en koselig varmekilde, den blir en sårt tiltrengt varmekilde. Og fordelen med en liten ovn er at den avgir varme raskt når du begynner å fyre i den. 

JD 27 på hytta
JD 27 på hytta.

Nå går ikke strømmen hver dag, akkurat. Men en liten støpejernsovn er uansett en billig og miljøvennlig måte å varme opp boligen din på. 

Ble du litt nysgjerrig på de små støpejernsovnene? Ta gjerne en titt på Oden-serien, som kan leveres både som stråleovn, konveksjonsovn og klebersteinsovn