Våre nyeste ovner – inspirert av eldre tider ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
På nyåret lanserte vi to nye vedovner fra Josef Davidssons – JD 27 og JD 227. Her får du et dypere innblikk i inspirasjonen og teknologien bak.
22117
post-template-default,single,single-post,postid-22117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Vedovnen JD 27

Våre nyeste ovner – inspirert av eldre tider

På nyåret lanserte vi to nye vedovner fra Josef Davidssons – JD 27 og JD 227. Her får du et dypere innblikk i inspirasjonen og teknologien bak disse varmesprederne.

JD 27 – et blikk hundre år tilbake

Denne ovnen er inspirert av 1920-tallets detaljrike ovner, som gjør den til den perfekte kjøkkenmesteren på hytta eller i andre tradisjonelle rom. Designet er likevel såpass nedtonet at ovnen fint kan stå sammen med en mer moderne innredning.

Glassluken gir innsyn til ilden, som gjør det enkelt å kontrollere flammene – og ikke minst å nyte synet av dem. Alle lukene åpnes og lukkes enkelt ved hjelp av en fjærbelastet magnetlås.

Nærbilde av JD 27

Les mer om JD 27.

JD 227 – inspirert av etterkrigstidens knapphet

JD 227 henter sin inspirasjon fra en senere epoke – nemlig 1950-tallet. I denne perioden var det funksjonaliteten som sto i sentrum, og det gjenspeiles i ovnens design. JD 227 er strippet for ornamenter, men er likevel stilig i all sin enkelhet. Den tar seg derfor godt ut i stilrene, nordiske hjem.

Håndtakene kan du få i enten svart eller hvitt porselen.

Bilde av vedovnen JD 227

Les mer om JD 227.

Felles for begge er kvaliteten

De to ovnene har en del egenskaper til felles. Ikke bare er de begge laget for hånd etter Josef Davidssons høye standarder. Innenfor deres vakre ytre finner du også den nyeste forbrenningsteknikken, og de oppfyller selvsagt dagens miljøkrav.

Begge modellene er utstyrt med et stort ovnsrom med et tak kledd i 15 mm tykk klebersten. Kleberstenens egenskaper gjør at ovnen avgir en jevnere og langvarig varme. I tillegg kan ovnene tilkobles røykkanal enten foran eller bak, alt ettersom hva som er mest praktisk for ditt hjem.

Sett prikken over i-en med rett tilbehør

Ovnene leveres ikke alene. Du får også en rekke praktisk tilbehør med på kjøpet, blant annet ovnskrok, sotrake og bakeplate. Samtidig kan du velge om du vil ha en klassisk koketopp eller en mer moderne keramisk topp.

JD 227 med keramisk topp

Det er også mulig å få med en grillpanne, som kan senkes ned i ovnen eller plasseres oppå.

JD 227 med grillpanne

Har du ikke plass eller mulighet til å mure inn ovnen, kan du få den levert med benstativ. På den måten kan du gi ovnen sin egen pidestall som gjør den til et enda større blikkfang i hjemmet ditt.  

JD 227 med benstativ

Se vårt øvrige utvalg av tilbehør.