Magien ved moderne vedovner ⋆ Gabrielsen Støpejernsovner
Vår leverandør Josef Davidssons har laget tradisjonelle støpejernsovner siden 1882 – men har også et utvalg av moderne vedovner.
Moderne vedovner
22134
post-template-default,single,single-post,postid-22134,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Har strømmen gått, redder JD 227 dagen

Magien ved moderne vedovner

Vår leverandør Josef Davidssons har laget støpejernsovner siden 1882. Men ikke alle ovnene deres bærer preg av eldre tider.

De har også tre moderne vedovner med et stilrent design – perfekt for nyere nordiske kjøkken der hyggefaktoren rager like høyt som kvalitet, design og funksjon. Disse modellene er Viking, JD 227 og JD 320. 

Den moderne vikingen kommer i flere størrelser og farger – slik at du kan velge akkurat den som passer ditt kjøkken. På bildet ser du Viking 40. Les mer om Viking-ovnene.


Moderne, men tradisjonsrike 

Til tross for deres oppdaterte utseende er kvaliteten på innsiden fortsatt av samme høye standard som alltid. 

Samtlige av Josef Davidssons ovner er robuste, har lang levetid, er praktiske å bruke og har  høy effektivitet. Og kanskje det aller viktigste – de gir en beroligende og stemningsfull følelse i rommet. 

Har strømmen gått, redder JD 227 dagen
JD 227 er Josef Davidsons nyeste tilskudd – en toppmoderne ovn inspirert av 50-tallets stilrene design. Les mer om JD 227 og JD 27.

Moderne, men standhaftige 

Ovnene fungerer like bra, om ikke bedre, enn for 150 år siden. Og de er muligens mer pålitelige enn ovner som krever elektrisitet og annen form for oppkobling. 

Det eneste du trenger å tenke på med en vedovn, er veden og trekket – så lar du ovnen gjøre resten av jobben. Ovnen er enkel å rengjøre siden både sotluken og ovnsluken er lett tilgjengelig på fremsiden. 

Bilde av JD 320
JD 320 er Josef Davidssons nyeste smal-ovn – med vakre trehåndtak som setter et ekstra særpreg på ovnen. 


Moderne, men energisparende

Et av de vanligste spørsmålene vi får, er om ovnene krever mye ved. Svaret er nei – hvis du har en ovn med moderne forbrenningsteknikk. De eldre ovnene slipper inn mye luft siden de ikke er helt tette, noe som fører til at veden brenner raskere. 

De nye ovnene, derimot, er helt tette, og veden brenner derfor mye senere. En ovn med moderne forbrenningsteknikk skal brenne i 45-60 minutter uten at du behøver å fylle på ved. I gjennomsnitt beregner man at 1 kg ved skal brenne i 45 minutter. Med andre ord – det skal lite ved til for å skape god og langvarig varme. 

Er du interessert i å vite mer om vedovnene våre? Ta en titt her – eller send oss en e-post.

Kilde: Josef Davidssons blogg